Att bli en mästerkock

Hur svårt kan det egentligen vara, det här med att laga mat? Vi översköljs av matprogram; både av amatörer och riktigt vassa proffs. Och det ser ju så enkelt ut, det här med att stega, fräsa, fritera och att rulla. Ja, men det är lätt att bli lurad. För, det ser exempelvis lika enkelt ut som när någon drejar. Och att dreja är inte det lättaste, där gäller det att ha kontroll. Och likaså är det i köket. Det gäller att det är du som har kontrollen. Om du bara följer matklubben recept så är du en härligt god bit på vägen att lyckas i köket. Ett recept är inte allt, men det är en fantastisk hjälp för oss som inte har ett öga som kan måtta eller som vet vad för ingredienser en rätt ska rymma.

Några tips på vägen

Det finns en mängd bra tips, både i bokform, genom vänner och genom att göra fel och lära sig. Här kommer några som förhoppningsvis kommer att göra dig till en bättre människa i köket och få dig att inte fasa inför att använda ugnen. Dessa tips är tagna från dn.se så surfa in där om du vill läsa mer och finna fler tips.

  • Börja med att laga sådan mat som du gillar. Då kommer det vattnas mer i smaklökarna och du kommer att bli mer inspirerad på att lyckas och vilja laga om rätten.
  • Använd de rätta råvarorna. Då blir det både godare och bättre för miljön. Om du är osäker så fråga dig fram. Du kommer garanterat att märka skillnad både när du lagar maten och när du äter den.
  • Bunkra upp hemma i skafferiet och i kylen med varor som håller länge. Och var inte rädd för att köpa hem spännande exotiska kryddor.
  • Gör om gör rätt heter det ibland och något som är bra är att göra fel så du blir glad sen när du gör rätt. Och kanske kan ett fel leda till att det blir rätt.
  • Det är viktigt att du smakar, smakar igen och sedan smakar av igen för att det inte ska bli fel. Detta då man lägger till lite salt och lite kryddor om vartannat.

Lycka till i köket!