Fram med grillen

Våren står inte längre kring hörnet utan nu har den äntligen omfamnat oss. Vi kan nu sluta med att drömma om osande grillkvällar och att sitta ute och äta utan nu kan vi förverkliga dessa tankar.

Det är något visst det här med att dra fram grillen. Det är något som de flesta kan hålla med om. Och när man ser människor som är ute och grillar under vinterhalvåret så förstår man vidden av hur mäktigt det här med grillning är. Men, glöm inte att tänka på grannarna om du vill hålla bra relationer. Annars är det bara att tuta och köra.

Gemenskap och mat

Vägen till mångas hjärtan går via mat – och när vi väljer att äta med våra nära och kära så blir stämningen än mer härlig. Det finns många bra grillar av hög kvalité som förhöjer det du grillar. Och när vi nu lägger så stor vikt vid maten och kvaliteten så vill vi gärna inte ha en grill som inte kan leva upp till våra förväntningar.

När det kommer till maten så är vi inne i en tid då det inte längre bara går att köpa ett paket korv och hamburgare och steka på, utan nu krävs det att vi anstränger oss ändå ut i fingerspetsen för att verkligen få till en bra grillmiddag. Nu gäller det att ha koll på att råvarorna är av bra kvalitet och att vi har bra tillbehör till huvudrätten som blir en riktig smakhöjare och som ska bli ett minne man ska prata om sen. Ja, det här med grillningen har blivit något stort som man först inte kunde tänka sig. Kanske har det lite med Freddans grillabstinens i tv-serien Solsidan? Vad som är härligt är att man även kan byta ut köttet mot bra vegetariska alternativ. Här handlar det om att plocka fram kreativiteten och leka lite med maten och då kan du få fram spännande grillspett och många härliga såser till.

Smaklig måltid!