Kött gör oss gott!

Vi var nog en väldigt stor skara när nyheten om att om man marinerar kött i öl så gör det oss gott kom som bokstavligt talat ställde oss upp och jublade. För visst har man vetat att kött inte är det allra bästa för hälsan alla gånger, men trots det inte kunnat stå emot, och med denna nyhet, så behöver vi alltså inte göra det heller. Perfekt inför den stundande grillsäsongen som väntar oss!

Bland oss svenskar så finns det minst sagt en hel del köttälskare, och det är inte så konstigt att förstå. Dels så är kött en av de allra bästa proteinkällorna, något vi behöver för att må bra, men det är såklart också något som är otroligt gott! Något som kanske inte minst syns väldigt tydligt när man ser till vilken mat som är den allra populäraste just nu, nämligen pulled pork (om vi ens behövde säga det!). Så även om samvetet kan komma ikapp en då och då, så ska det otroligt mycket till för att vi ska sluta äta kött helt och hållet, det är helt enkelt för gott!

Så nu när vi vet att vårt älskade grillade kött inte gör oss ont, så är det såklart bara att börja planera alla goda måltider under sommaren som stundar. Man måste nämligen förbereda sig i god tid med bra köksknivar, en bra grill och dessutom bra recept, för att uppnå största möjliga magi under sommarhalvåret. För helt plötsligt så slår sommaren till, och är man inte förberedd så kan man helt klart råka ut för att missa några riktigt härliga grillchanser, något som är närmare en katastrof för en kött- och grillälskare! Dessutom så får man inte glömma att ordna så att man har god dryck hemma till alla festliga måltider. Det finns till exempel bra tips på vin att ta till sig, såväl som med öl men också såklart massor av alkoholfria alternativ. Man ska alltid dricka exakt det som man vill och inte bry sig om vad andra säger, såväl som att man ska tänka på att det finns en morgondag. Det är trots allt det goda köttet som ska få stå i fokus!

kött1440