Samma matkasse kostar olika online

Trots att färdiga matkassar med matvaror beställs från samma lager så kan de ha olika pris, beroende på från vilken affärs sajt du beställer ifrån. Det kan skilja över tvåhundra kronor för samma kasse.

 

Att beställa hem matkassar av olika slag har blivit allt mer populärt, det är bekväm bra mat som gör att du inte behöver hoppa ur mysbyxorna för att handla mat. Beställningen gör du hemma i soffan och varorna kommer hem till din dörr, snabbt och smidigt. Men i många fall blir det kanske inte så billigt som man trott eftersom samma matkasse kan skilja stort i pris beroende på vart du beställer den ifrån.

 

Mat är stort inom e-handeln

Mat är stort redan idag inom e-handeln, och det räknas med att bli ännu större. Många matvarubutiker i branschen satsar stort på digitaliseringen och inte minst Ica. De öppnade i april 2018 sin första darkstore, alltså ett lager som bara vänder sig till onlinekunder, skriver Breakit i en artikel. Detta lager har fungerat så att alla Ica butiker i Stockholm som vill har kunnat ansluta sig till det och därmed erbjuda kunder i de olika butikerna webbhandel.

 

Stor skillnad på priserna

Det som nu har visat sig är att de olika butikerna skiljer sig stort i pris när det kommer till deras materbjudanden online, trots att maten kommer från samma lager.

“Den billigaste kassen kostade 670 kronor och den dyraste 920 kronor”, skriver Breakit.

Detta gör att konkurrensen mellan de olika matbutikerna ökar ännu mer internt mellan kedjorna, Inte bara mellan olika butiker.