Skaffa en frys!

Det finns många olika sätt att hantera, tillaga och förvara mat. Förr i tiden när vi inte hade kylskåp eller frys använde man allt som oftast jordkällare eller andra svala utrymmen för att förvara mat, och det som behövde förvaras ännu kallare för att inte bli dåligt fick man rädda på andra sätt, oftast genom att salta, sylta, safta, torka eller lägga in. Man kom helt enkelt på en hel del olika sätt att förvara sin mat på så att hållbarheten skulle förlängas, och i dag använder vi fortfarande många av dessa metoder även om vi förutom det använder oss av kylen och frysen i stor utsträckning. Att just använda sig av traditionella konserveringsmetoder är någonting som fått ett uppsving de senaste åren och det har blivit trendigt att till exempel syra grönsaker. Men fortfarande finns det väldigt bra saker med att ha en redig frys.

  • Du kan göra storkok och frysa in, vilket är väldigt praktiskt för den som kanske inte har tid att stå och laga mat varje dag! Då kan man enkelt spara måltider och ta fram någon dag när man behöver.
  • Att köpa storpack av saker är allt som oftast billigare än att köpa små förpackningar, och då kan du välja att köpa den stora förpackningen och frysa in det som du inte behöver just nu!
  • Köp djupfryst i butiken! Som det står i den här artikeln så är det ofta bättre att köpa saker som kött fryst. Ofta tror man kanske att färskt kött är av högre kvalitet än fryst kött, men många gånger är det precis tvärt om!

Så det finns flera anledningar till att välja att skaffa sig en ordentlig frys. För den som har en liten frys eller bara ett litet frysfack blir det enorm skillnad när man väljer att skaffa sig en större frys, eftersom det ger många möjligheter att lagra och fylla frysen med smått och gott. Men det gäller också att ha koll på sin frys, avfrosta den emellanåt och se till att kasta sådant som man inte använder och förmodligen inte kommer att använda. Då kan man få lös en hel del utrymme!