Sommaren och våren, de två årstiderna

 

 

Sommar och fint väder

SMHI hade till och med utfärdat en klass 2 varning. Det var till och med första gången man hade gjort det för så höga temperaturer. Som en liten milstolpe i det annars kanske lite kalla Sverige.

De allra flesta längtar efter våren

De allra flesta älskar ju när solen kommer fram på vårkanten och man märker att det börjar bli lite varmare ute. Man har dragits med minusgrader under en lång tid och nu, äntligen, kan man vara utomhus utan att frysa ihjäl. Allting känns lite mer enkelt och man slipper fundera på hur mycket kläder man ska ha på sig, var exakt man ska och så innan. När solen tittar fram och det blir lite skönare och enklare att vistas ute så blir folk gladare och många skulle nog säga att Sverige är funktionellt igen. Folk blir som vanligt och börjar leva. Annars är det mest kalla dagar och längtan att få komma innanför dörren som räknas. Det blir ljusare ute och man kan nu vistas ute på ett helt annat sätt. Det gör också att kvällarna blir längre. Vilket i sin tur också får folk att vara ute och festa mer och längre.

Sommaren är här

Nu när sommaren är här är det dock helt annorlunda. Nu är det varmt och den typiske svensken börjar dra sig mot landstället eller till stranden. En del drar till och med utomlands, kanske för att de inte litar på det svenska vädret, i vanlig ordning, eller att de har bestämt resan innan och för att komma ifrån stressen och vardagen. Många andra åker till sina mor- och farföräldrar som kanske bor i en annan stad eller rentav kanske lite mer lantligt, just för att både få träffa de, men också ha tid att kunna gör annat. I dagarna var det rent av 31 grader Celsius ute och gassande sol.

”Men helt säkert att sommaren är här blir det dock inte förrän i dag när SMHI presenterar den officiella temperaturen.”