Vardagsträning viktig

“Förändrad livsstil, förändrat måltid” är rubriken på ett av våra inlägg tidigare inlägg, vilket handlar om hur våra matvanor förändras i och med den livsstil vi har. Så här står det:

Dagens samhälle har genomgått en kraftig förändring gällande folks matvanor. Vad folk konsumerar, på vilka tider, var någonstans och vad det får kosta är förhållanden som har påverkats mycket av konjunkturen och demografiska omstrukturering av levnadsmönster. Folk är idag generellt sätt mer benägna att låta maten kosta mer, men ta mindre tid att tillreda. En följd av det här är ett utbud i butiker och i restaurangväg som varit otänkbart för bara tio år sedan.

Och det är intressant det där, för som vi skriver i den texten har det inneburit en helt ny marknad med exempelvis mat till dörren med så kallade matkassar. Vilket innebär att vi trots stressade levnadssituationer kan äta ordentligt, istället för att som för en tio år sedan slänga i oss en hamburgare från McDonalds när tiden var knappt. Och det är ju bra, så klart. Men man måste också ställa sig frågan hur lata vi blir av att få allting levererat. För faktum är att människan nu spenderar majoriteten av sin tid framför datorn, antingen hemma eller på jobbet, och vi går endast till bilen som vi parkerar så nära dörren som möjligt, och vi tar hissen istället för trapporna och så vidare. Ni förstår poängen. Rörelse är inte längre vardag i den vanliga svenskens liv, så hur blir det när en tar bort ännu en sak som att åka till affären att handla? Blir vi inte ännu latare? Kanske, men sen är det självklart också någonting en själv kan påverka och alla har rätten att styra över sitt liv. Det är dock värt att lyfta ett finger för rörelsen i vardagen, och om den inte blir tillräcklig så måste man se till att köpa in sig på ett gymkort. Försök dock hålla vardagsträningen vid liv också, den är viktigare än många tror.

????????????????????????????????????????

Exempel på vad vardagsträning kan vara:

  • Trapporna istället för hissen
  • Gå av bussen en hållplats tidigare
  • Gå i rulltrappan
  • Cykla till och från jobb (om möjlighet finns)